Η παιδική ακαδημία λειτουργεί για παιδιά ηλικίας από 4 έως 16 ετών. Τμήματα ενηλίκων από 17 έως ότου αντέχετε. Ο βασικός κύκλος εκπαίδευσης περιλαμβάνει έξι αναβάσεις συν τέσσερις επιπλέον, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν (κατάσταση χιονιού). Η μεταφορά των παιδιών προς και από τα χιονοδρομικά κέντρα γίνεται με συνοδεία δασκάλων – εκπαιδευτών και πάντα με προτεραιότητα τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια των παιδιών. Οι εκδρομές στα χιονοδρομικά κέντρα γίνονται με σύγχρονα λεωφορεία, εφοδιασμένα με λάστιχα χιονιού και αλυσίδες.

Οι δάσκαλοι της ακαδημίας είναι καθηγητές φυσικής αγωγής με εξειδίκευση στο σκι, μεγάλη εμπειρία στη σωστή εφαρμογή της μεθοδολογίας σκι και snowboard καθώς και στην τήρηση των κανόνων ασφαλείας των χιονοδρόμων. Τα τμήματα της ακαδημίας αποτελούνται από γκρουπ των 5-7 ατόμων, ώστε η διαδικασία της μάθησης να είναι αποτελεσματικότερη αλλά και ο δάσκαλος να μπορεί να έχει τον πλήρη έλεγχο των παιδιών. Ο δάσκαλος του κάθε γκρουπ είναι ο «υπεύθυνος» συνοδός από την ώρα της αναχώρησης μέχρι και την επιστροφή των παιδιών στη Θεσσαλονίκη .Κατά τη διάρκεια του μαθήματος όλα τα παιδιά φορούν κράνη και ειδικά ευδιάκριτα γιλέκα για καλύτερο έλεγχο των παιδιών σε περιπτώσεις ομίχλης ή πολυκοσμίας. Με τη βιντεοσκόπηση των μαθημάτων, τις παρατηρήσεις και τις συμβουλές των δασκάλων εξασφαλίζεται η άμεση βελτίωση της τεχνικής των παιδιών. Το πρόγραμμα της παιδικής ακαδημίας περιλαμβάνει μονοήμερες εκδρομές στα 3-5 Πηγάδια και στο Σέλι (ανάλογα πάντα με την κατάσταση του χιονιού).

Τα μαθήματα γίνονται κάθε Σάββατο ή Κυριακή και περιλαμβάνουν:

1. Μεταφορά με λεωφορείο & συνοδεία εκπαιδευτικών

2. Κάρτα αναβατήρων

3. Ασφάλεια ατυχήματος

4. 4-5 ώρες μάθημα

5. Ενοικίαση εξοπλισμού σκι.

6. Χυμό & κρουασάν

7. Φωτογραφίες της ακαδημίας σε ψηφιακή μορφή.

8. Απονομή μεταλλίων-διπλωμάτων συμμετοχής στους αποχαιρετιστήριους Αγώνες

Στο πλαίσιο της αποχαιρετιστήριας εκδήλωσης πραγματοποιείται εκδρομή, η οποία περιλαμβάνει τους αγώνες της ακαδημίας, απονομή μεταλλίων-διπλωμάτων και πολλά δώρα.

ΧΟΡΗΓΟΙ